Oog-aandacht

Oog-meting

Uw ogen zijn een kostbaar bezit, daar weten wij alles van. Oogzorg staat bij ons centraal. Vandaar dat oogmetingen altijd worden uitgevoerd door gediplomeerde opticiens met behulp van geavanceerde apparatuur.

 

In een uitgebreid oogonderzoek worden uw ogen onderzocht en gemeten voor de optimale bril of contactlens

Oog-aandacht

Zouden de bevindingen hiertoe aanleiding geven, dan wordt u voor de zekerheid altijd eerst naar een oogarts doorverwezen om de gezondheid van uw oog te controleren. Als u van tevoren een (telefonische) afspraak maakt voor een oogmeting, dan kunnen wij de benodigde tijd voor u vrijhouden om u optimaal te adviseren.

 

Wij adviseren een jaarlijkse controle van uw sterkte en uw ogen.

Bril aanmeten

Geen enkel gezicht is symmetrisch, en er zijn geen twee mensen waarbij de afstand tussen de ogen dezelfde is alleen nadat de brilmonturen exact zijn afgestemd op de individuele drager, kan het volledige potentieel van een bril worden benut.

 

Vroeger deden opticiens de metingen voor de centrering van de brillenglazen handmatig. De brillendrager keek dan door het gekozen montuur en de opticien gebruikte een viltstift op het brillenglas om aan te duiden waar de pupillen zaten en wat de afstand tussen de ogen was.

 

Vandaag kunnen opticiens veel nauwkeuriger werken – met een precisie van een tiende van een millimeter. De i.Terminal®2 van ZEISS geeft een objectief beeld van de brildrager met het montuur. Met het gekozen montuur staat de klant voor het centreringsapparaat en wordt de centrering uitgevoerd met een hogekwaliteitsfoto, eenvoudig, snel en extreem nauwkeurig. Het voordeel daarvan is dat de aanpassingsprocedure aangenamer is voor de brillendrager aangezien de opticien de meting vanaf een afstand kan uitvoeren. De brillendrager moet zo ontspannen mogelijk rechtstaan en exact zo door de glazen kijken als wanneer hij of zij dat normaal gesproken zou doen. Hoe nauwkeuriger uw opticien weet hoe u door uw nieuwe brillenglazen kijkt, hoe beter hij of zij de brillenglazen kan aanpassen. De i.Terminal®2 werkt met een high-tech camera en intelligente software van ZEISS die met één klik de centreringsgegevens meet, opslaat en de berekeningen maakt voor de productie van de brillenglazen.

Afspraak maken